Implantologie

 

Een van de snelst groeiende specialisaties in de tandheelkunde is implantologie.
Zo’n 30 jaar geleden was het nog een spannend avontuur; als het implantaat eenmaal in het kaakbot was geplaatst duurde het nog 6 maanden voordat er een kroon op werd gezet.

 

Tegenwoordig is het een routine verrichting waarbij het soms zelfs mogelijk is om direct na het verwijderen van een tand of kies, een implantaat en een noodkroon te plaatsen. Het voordeel is dat je niet zonder tand  of met een tijdelijk 'plaatje weken hoeft te wachten totdat het implantaat geplaatst mag worden.

De spelregels voor een goede prognose voor  tandimplantaten zijn: niet roken en een goede gezondheid;. Dit geldt ook voor tandvlees. Daarom adviseren we meestal eerst een bezoek aan de mondhygiënist.

 

De grootste uitdaging op dit moment is om een implantaat met daarop een kroon van porselein tussen de voortanden te maken die niet verschilt van kleur met de kleur van het tandvlees en de kleur van de kroon met de eigen natuurlijke tanden. Dit is bijna altijd mogelijk.  

 

Groepspraktijk Zijlweg Dental rekent voor een standaard implantaatbehandeling  vanaf     1.096,97- ( tarieven geldig vanaf 1 januari 2019)

Voor meer complexe implantaatbehandelingen kunt u tijdens een persoonlijk intake gesprek de begroting ontvangen die voor deze complexe behandeling van toepassing is.    

 

Zijlweg 285 
2015 CM Haarlem,
t. 023-527 73 88, 
info@zijlwegdental.nl

openingstijden: 
maandag t/m vrijdag 8:30 - 16:30

 

telefonisch bereikbaar: 
maandag-donderdag 8:30-16.30
vrijdag : 8.30 -12.30

© 2014 by Winstart created with Wix.com